Volg ons via
 
 
 

Frederik H. Swart - Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes

Toscane | Frederik H. neemt u mee op zijn reis naar een nieuw leven

Frederik H. Swart - Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes 

'Het lijkt of de gehele mannelijke Laurentina-gemeenschap één langgerekte zucht slaakt. Ze flipt met een soepele beweging haar rode minitasje over haar schouder en loopt door, op de cocktailbar af. Waar ík geposteerd sta! Komt ze naar mij toe? Aiuta me! Help me!' 

De Nederlander Frederik H. Swart besloot in 2000 het roer om te gooien. Samen met zijn partner en hooguit 10 Italiaanse woorden in zijn bagage vertrok hij naar Italië. Van internationale commercieel in de 'fast lane' werd hij Bed & Breakfast-uitbater in de 'slow lane'. 

Hij had een makkelijker land kunnen kiezen dan Italië. Specifieker: de regio Le Marche, waar in 2000 nog vrijwel niemand een buitenlander in het wild had meegemaakt. 

Frederik H. neemt u mee op zijn reis naar dat nieuwe leven: restauratieperikelen (na lezing schaft u zich nooit een Italiaans huis aan! Of wel, en bent u een echte bikkel!), geldnood, welhaast onoverbrugbare cultuurkloven en worstelingen met de bureaucratie. Mediterrane én Hollandse emoties lopen hoog op. Een relaxed nieuw bestaan? 

Met een scherp oog voor detail doet Frederik H. verslag van zijn belevenissen in deze 'Anekdotes'. U leert 'de plattelands Italiaan' kennen, het lome dorpsleven en de haken en ogen van een bestaan als verhuurder in den vreemde. Dit alles met de nodige zelfspot, haarfijne observatie, geheel eigen humor en … geschreven in een uiterst verfrissende stijl. 

Alvast veel leesplezier gewenst! 

Meer info: www.frederikhswart.com

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 812
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
toscane, anekdotes toscane, italie, le marche
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.