Volg ons via
 
 
 

Tomas Ross - De tweede november

De tweede november | Wie zat er achter de moord op Theo van Gogh?

Tomas Ross - De tweede november

Eind oktober 2004. Als informant van de AIVD rapporteert de jonge Nederlandse Marokkaan Hamid Mansur aan zijn superieur De Wolf dat de Hofstadgroep een aanslag beraamt op een bekende Nederlander. Wanneer De Wolf kort daarop wordt vermoord, is Hamid hoofdverdachte. Op de vlucht voor zowel Justitie als de Hofstadgroep kan hij niet anders dan wanhopig achter de waarheid zien te komen.

Dan ontvangt misdaadverslaggeefster Puck Labrie een intrigerend anoniem bericht waarin staat dat de dood van De Wolf niets met Hamid of de Hofstadgroep te maken heeft maar alles met de moord op Pim Fortuyn, ruim twee jaar eerder. Tegelijkertijd wil Theo van Gogh in Amsterdam bewijzen dat de dood van zijn vriend Fortuyn een complot was om de aankoop van de JSF veilig te stellen.

Wanneer Puck en Hamid, onder levensgevaarlijke omstandigheden, achter de identiteit van de bekende Nederlander komen, is het de vroege ochtend van de tweede november.

Tomas Ross over De tweede november: ‘Toen ik met Theo van Gogh aan de film 06/05 werkte, gebaseerd op mijn roman De zesde mei over de moord op Pim Fortuyn, vertelde Theo mij een complot op het spoor te zijn dat ik lachend afdeed als je reinste paranoia. Een week later, 2 november 2004, werd ook Theo vermoord. Weer een maand later werd in Den Haag de Hofstadgroep opgerold, waarbij duidelijk werd dat de groep al maanden contact had met Theo’s moordenaar Mohammed Bouyeri en dat hun gesprekken waren afgeluisterd door de aivd.

Enkele van de tapes met afgeluisterde gesprekken bleken volgens de aivd echter ‘kwijt’. En dat zijn ze nog steeds.’

Uitg. Cargo        Verschijnt op 1 november 2013


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1648
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tomas ross, ross tomas, theo van gogh, nieuwe boeken 2013, boeken top 10
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.