Volg ons via
 
 
 

Cynthia Mc Leod - Hoe duur was de suiker?

Hoe duur was de suiker? - In de onrechtvaardige slavenmaatschappij die de kolonie Suriname is, ervaren meesters en slaven dat de suiker duur wordt betaald.

Cynthia Mc Leod - Hoe duur was de suiker?

Filmeditie - In de historische roman Hoe duur was de suiker? vertelt Cynthia Mc Leod over de bloeitijd van de suikercultuur in de periode 1765-1779, tevens de tijd waarin de Boni-oorlogen plaatsvinden. De plantage-eigenaren leven in voortdurende vrees voor de aanvallen die marrons onder leiding van Boni uitvoeren op de plantages. Tegen dit decor beschrijft Cynthia Mc Leod in meeslepende stijl het leven van Elza en Sarith, dochters uit een Joodse plantersfamilie en hun slaven.

In de onrechtvaardige slavenmaatschappij die de kolonie Suriname is, ervaren meesters en slaven dat de suiker duur wordt betaald.

Regisseur Jean van de Velde schreef het scenario van de film Hoe duur was de suiker? geproduceerd door Paul Voorthuysen, vanaf september 2013 te zien in de bioscopen met in de hoofrollen Gaite Jansen als Sarith en Yootha Wong-Loi-Sing als haar lijfslavin Mini-Mini en begin 2014 als 4-delige tv-serie bij de VARA. Dit is de eerste druk van de filmeditie van Hoe duur was de suiker? Het boek bevat 10 foto's (stills) uit de film en de filmposter op de cover van het boek waarvan eerder 23 drukken verschenen, in een totale oplage van 125.000 exemplaren verkocht in Nederland en Suriname.

Uitg. Conserve


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1660
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
qq
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.