Volg ons via
 
 
 

Ruud Dirkse - Had ik het maar geweten

'Had ik het maar geweten' is het eerste boek uit de reeks Moderne Dementiezorg van Kosmos Uitgevers

Van de week is de 7e druk verschenen van boek Had ik het maar geweten. Had ik het maar geweten is het eerste boek uit de reeks Moderne Dementiezorg van Kosmos Uitgevers en is inmiddels uitgegroeid tot het best verkochte boek en naslagwerk over dementie. 

Van het tweede boek in de reeks is deze maand de 5e druk verschenen. Dat boek heet (Op)nieuw geleerd, oud gedaan en gaat helemaal over het lerende vermogen van mensen met dementie. In september 2013 verschijnt het derde boek in deze reeks. Dit nieuwe boek gaat voornamelijk over de psychologische en emotionele kanten van de omgang met dementie. 

De herzieningen van Had ik het maar geweten betreffen ondermeer:

  • Het aantal praktische tips is van 96 naar 98 gegaan. Nieuw is ondermeer de tip, waarin wordt uitgelegd waarom mensen met dementie niet steeds gecorrigeerd moeten worden. Ook nieuw is een tip over het belang van openheid over de ziekte.
  • Er is veel meer aandacht voor de toegevoegde waarde van bewegen voor mensen met dementie.
  • De tip over de invloed van licht is uitgesplitst in twee tips. De tweede tip rond licht gaat over de bewaking van het dag-nacht-ritme.
  • Diverse tips over moderne hulpmiddelen zijn geactualiseerd. Zo is de tip over geautomatiseerde pillendozen fors uitgebreid met informatie over de nieuwe dispensers die te gebruiken zijn als de medicatie verspreid wordt via Baxterrollen.
  • Ook de tip over de terughoudendheid met de inzet van verhoogde toiletpotten in geval van dementie is uitgebreid.
  • Er is informatie toegevoegd over het gebruik van tabletcomputers door mensen met dementie.
  • De oude tekst over dagopvang is geheel vervangen door een nieuwe geactualiseerde versie.
  • De in het boek opgenomen lijsten met interessante boeken en websites zijn geheel geactualiseerd.

Het boek Had ik het maar geweten is verkrijgbaar in de boekhandel en via internet. Bij het boek hoort een speciale website, www.hadikhetmaargeweten.nl, met meer informatie zoals voorbeeldpagina’s en recensies. Via deze site is het boek ook bij de schrijvers zelf te bestellen.

Kosmos Uitgevers


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Robert
Geplaatst op 05-05-2013 om 21:28

Met veel aandacht en herkenning heb ik het boek “Had ik het maar geweten” van Ruud Dirkse en Caro Petit gelezen over moderne dementiezorg. Gelijk al bij het oriënterend bladeren door het boek, werd ik gegrepen door overzichtelijke, heldere, informatieve en prettig leesbare stukjes met achtergrondinformatie en tips en kon ik het boek maar moeilijk terzijde schuiven. 
Terwijl ik las welke mogelijkheden er allemaal zijn voor de verschillende stadia van dementie, besefte ik dat het jammer was dat ik het boek nu pas ken en dat ik, als ik het boek enkele maanden terug al had gehad, beter had kunnen reageren op voorvallen (zoals niet corrigeren bij fouten, maar meegaan in het verhaal van mijn vader).
In het boek staan ook mooie, ontroerende interviews met actrices Adelheid Roosen en Sandrine André over hoe zij met veel respect proberen om te gaan met hun dementerende dierbaren en de lastige, maar soms ook mooie, momenten.

Anne-Marie

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 954
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuw boek, boek alzheimer, dementie, boeken lezen, boeken downloaden
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.