Volg ons via
 
 
 

‘Lezen kan altijd’

Lukt het lezen van de kleine lettertjes (ook met leesbril) niet meer?

Lukt het lezen van de kleine lettertjes (ook met leesbril) niet meer? Wordt lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking? Dan biedt de dienstverlening van Aangepast Lezen uitkomst. Bij Aangepast Lezen zijn tienduizenden gesproken boeken, kranten en tijdschriften beschikbaar. Inschrijven bij de stichting is gratis, en ook de boeken zijn kosteloos verkrijgbaar. Voor een abonnement op een gesproken versie van een krant of tijdschrift wordt een geringe bijdrage gevraagd. 

Aangepast Lezen 

Jellie Tiemersma, directeur van Stichting Aangepast Lezen legt uit: “Mensen die gewoon kunnen zien en lezen kunnen terecht bij de Openbare Bibliotheek als zij boeken willen lezen. Maar dat is lastiger voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Daarom biedt Aangepast Lezen voor hen gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Want dat het lezen van een boek moeilijk wordt, wil natuurlijk niet zeggen dat mensen dan maar moeten stoppen met lezen. Met gesproken boeken kunnen mensen op een ontspannen manier blijven lezen. We voorzien hiermee in een grote behoefte.” 

Campagne Lezen kan altijd 

Duizenden mensen maken al gebruik van de dienstverlening van Aangepast Lezen, maar veel mensen die slechter gaan zien weten niet dat deze mogelijkheid bestaat. Eind vorig jaar is met diverse partijen het lezen van gesproken boeken onder de aandacht gebracht in Apeldoorn. In maart krijgt dit een vervolg in Utrecht, met de campagne “Lezen kan Altijd”. “Ik kan niet meer zonder gesproken boeken, want ik beleef er zoveel plezier aan”, aldus Wenneke Kempenaar. Zij en nog vier Utrechtenaren vertellen op de website www.lezenkanaltijd.nl over hun ervaringen met het luisteren naar boeken, kranten en tijdschriften van Aangepast Lezen. Een radiocampagne, die van 11 tot en met 17 maart op Radio2 en de regionale omroepen wordt uitgezonden, ondersteunt deze boodschap. 

Meer weten over Aangepast Lezen? Ga naar www.lezenkanaltijd.nl. 

De campagne “Lezen kan altijd” is een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, Dedicon en Stichting Aangepast Lezen, in opdracht van Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB).


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3351
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lezen, boek lezen, aangepast lezen, gesproken boek, boeken, slechtzienden
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.