Volg ons via
 
 
 

Paolo Giordano - Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam | De langverwachte tweede roman van Paolo Giordano.


Paolo Giordano - Het menselijk lichaam 

Paolo Giordano werd in 2008 op slag een van de grootste literaire sensaties met zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen. Alleen al in Nederland werden meer dan 450.000 exemplaren van het boek verkocht. In zijn nieuwe roman Het menselijk lichaam schetst Giordano een bijzonder psychologisch portret van jonge soldaten in Afghanistan. 

Alessandro Egitto voelt zich vanaf zijn geboorte in de schaduw gesteld van zijn oudere zus. Nu hij volwassen is wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan de destructieve wijze waarop zijn ouders het vertrouwen van hun beide kinderen langzamerhand hebben vernietigd. Alessandro werkt als legerarts in Afghanistan, waar zijn compagnie voor zes maanden is gestationeerd in Gulistan. Samen met hem zijn duizenden soldaten uitgezonden, jongens met een beladen verleden die hun alledaagse bestaan wilden verruilen voor een avontuurlijk leven in vijandig gebied.

Met een scherp psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongemannen door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor andere mensen en voor hun daden. 

Het menselijk lichaam werd door de Italiaanse pers onthaald als een meer dan waardige opvolger van Giordano’s debuutroman. De lezer zal in deze intense en ontroerende coming of age roman opnieuw worden meegevoerd door de unieke aantrekkingskracht van zijn stem. 

  • ‘Een trefzekere, overtuigende proeve van vertelkunst.’ – Il Sole 24 Ore
  • ‘Veel meer dan de bevestiging van een talent.’ – La Stampa
  • ‘In Het menselijk lichaam gaat nog een andere roman schuil, die niet tot het oorlogsgenre behoort, al vertelt het over de tragische missie in Afghanistan. Giordano schrijft over jongens op het moment dat ze de verantwoordelijkheid moeten gaan nemen voor het leven. Een schitterende roman.’ – Corriere della Sera
  • ‘Giordano schrijft trefzeker en met grote vertelkracht. Alles in het boek sleept ons mee en heeft met ons te maken, als iets verdrongens dat de schrijver weer aan het licht heeft weten te brengen. ’ - la Repubblica 

Paolo Giordano (Turijn, 1982) werd wereldberoemd met zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen. Hij was de jongste winnaar ooit van de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs in Italië. Wereldwijd werden miljoenen exemplaren van zijn roman verkocht en zowel pers als lezers omarmden hem. 

Uitg. De Bezige Bij            


Afbeeldingen
  • boek 1.jpg
  • boek 2.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 971
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
top 10 romans, nieuwe boeken, nieuw boek, giordano, de eenzaamheid van de priemgetallen
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.