Volg ons via
 
 
 

Ate de Jong - Het bombardement

Het bombardement | Romantiek, avontuur en een ontroerend eind.

14 mei 1940. Bommenwerpers van de Luftwaffe zijn onderweg naar Nederland. Het doel is Rotterdam, de missie onherroepelijk. Het bombardement op Rotterdam is een van de grootste Nederlandse oorlogstrauma’s: in zeventien minuten werd het historische centrum van de stad weggevaagd. In de roman Het bombardement keert een grootvader met zijn kleindochter terug naar de stad van zijn verleden. 

Hij beleeft opnieuw zijn jaren als bokser en bakkersknecht, en de onmogelijke liefde die zich tegen de achtergrond van het bombardement voltrok. Het bombardement is een meeslepende roman over liefde en loyaliteit, en over een geheim dat onlosmakelijk verbonden is met de veertiende mei.

Ate de Jong is filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Hij maakte onder meer de films The Discovery of Heaven, Brandende Liefde, Een Vlucht Regenwulpen en Zomerhitte. Zijn roman Het bombardement vormt de basis voor de gelijknamige bioscoopfilm – met in de hoofdrollen Jan Smit, Roos van Erkel, Monic Hendrickx, Pieter van der Sman en Mike Weerts –, waarvoor Ate de Jong tevens het scenario en de regie verzorgde. 

De roman is op 8 november verschenen. De film Het Bombardement draait vanaf 20 december 2012 in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.

Uitg. Thomas Rap


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 976
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
het bombardement, ate de jong, oorlogsroman, tweede wereldoorlog, bombardement rotterdam, rotterdam
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.