Volg ons via
 
 
 

Paleis Het Loo brengt nieuw boek uit

Paleis Het Loo : een koninklijk museum

Paleis Het Loo heeft een exclusief boek met als titel Paleis Het Loo : een koninklijk museum uitgebracht. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, lid van de Raad van Toezicht van Paleis Het Loo, kreeg het eerste exemplaar door scheidend directeur Prof. Dr. J.R. ter Molen overhandigd. De omvangrijke uitgave geeft een veelzijdig beeld van de talrijke historische interieurs en belicht de belangrijkste voorwerpen uit de verschillende collectieonderdelen. 

In het boek wordt aan de hand van tekst en prachtige foto’s stilgestaan bij de tientallen paleisvertrekken die tezamen een beeld geven van drie eeuwen vorstelijke wooncultuur bij de Oranjes. In chronologische volgorde komen alle (her)ingerichte vertrekken aan de orde, beginnend met de appartementen van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en eindigend met de zitslaapkamer van prinses Juliana. Ook de tuinen worden uitgebreid beschreven. Vervolgens worden circa 200 hoogtepunten uit de verschillende museale collecties behandeld, waaronder de belangrijkste schilderijen, sculpturen, meubelen, klokken, voorwerpen van zilver, glas of ceramiek, boeken, prenten, foto’s, kleding en rijtuigen. Op deze wijze belicht het boek Paleis Het Loo in zijn huidige situatie als een rijk geschakeerd nationaal museum. Het boek is het eerste deel van een trilogie gewijd aan de bouw, de inrichting en de bewoning van Paleis Het Loo en exclusief verkrijgbaar in de paleiswinkel voor € 39,50 of  via de website van Paleis Het Loo. 

In juni, juli en augustus 2012 is in het Stallencomplex van Paleis Het Loo een presentatie te zien met 20 foto’s uit het boek in groot formaat. Met behulp van historisch fotomateriaal en een korte toelichting worden de nieuwe foto’s die de  fotograaf Stef Verstraaten speciaal voor dit boek maakte in een historische context geplaatst. 

  • Paleis Het Loo : een koninklijk museum, uitgegeven door Paleis Het Loo Nationaal Museum, Apeldoorn 2012
  • Gebonden, 31,5 x 25 cm, 456 pagina’s, ruim 400 afbeeldingen, alle in kleur, ISBN 978 90 8786 000 4

Paleis Het Loo Nationaal Museum


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1344
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
paleis het loo, het loo, paleis het loo openingstijden, paleis het loo korting, adres paleis het loo, paleis het loo maxima
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.