Volg ons via
 
 
 

J.M. Schwartz en R. Gladding - Je bent niet je brein

J.M. Schwartz en R. Gladding - Je bent niet je brein / Uitdagende tegenhanger Dick Swaab

Je brein doet soms rare dingen met je. Je raakt in paniek, denkt dat je dingen niet kunt of móet toegeven aan ongezonde verlangens. Maar je bent niet je brein, stellen neurowetenschappers Jeffrey M. Schwartz en Rebecca Gladding. Sterker: je kunt je brein zélf anders programmeren. In vier stappen ban je ongezonde gedachten en gedrag uit en verander je slechte gewoontes blijvend.

Dat de 4-stappenmethode van Schwartz en Gladding werkt, bewijzen de verhalen van Steve die naar de fles greep als hij gestrest was, van Kara die geloofde dat mensen alleen van haar konden houden als zij een perfect lichaam had of van Ed die verlamd was door zijn angst voor afwijzing.

Uniek aan de methode van Schwartz en Gladding is het cruciale onderscheid tussen jou en je brein. Waar andere methoden je hooguit leren hoe je de betekenis van je gedachten kunt veranderen, leren Schwarz en Gladding je bovenal dat die gedachten helemaal niets over jou zeggen. Bij hen identificeer je eerst misleidende gedachten – van je brein, níet van jou –, vervolgens verander je de manier waarop je tegen die gedachten aankijkt, om je daarna te richten op activiteiten en mentale processen die wél heilzaam zijn. Uiteindelijk leer je om (opnieuw) in je eigen kracht te staan.

Zo krijg je weer zeggenschap over je eigen leven, over je gewoonten en gedachten!

Jeffrey M. Schwartz, M.D. is psychiater en onderzoeker aan de UCLA School of Medicine. Rebecca Gladding, M.D. is eveneens psychiater en gedragstherapeut aan het UCLA Stewart en Lynda Resnick Neuropsychiatric Hospital.

Uitg. Kosmos Uitgevers         Verschijnt 20 maart 2012


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 956
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boeken top 10, boeken recensies, boeken online lezen, boeken kopen, tweedehands boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.