Volg ons via
 
 
 

Astrid Rosenfeld - Adams erfenis

Adams erfenis | Op een verraderlijk lichte toon vertelt Rosenfeld een van de treurigste verhalen uit de geschiedenis.’ – Die Welt

Berlijn, 2004. Edward Cohen hoort al sinds zijn jeugdjaren hoe veel hij op zijn oudoom Adam lijkt, een man die hij nooit gekend heeft en het zwarte schaap van de familie. Op het moment dat Edwards leven in Berlijn uiteenvalt, krijgt hij Adams nalatenschap in handen: een stapel brieven uit het vooroorlogse Berlijn, gericht aan ene Anna Guzlowski.

Adam komt in de brieven naar voren als een dromer. Maar als joodse jongen ten tijde van het oprukkend nazisme heeft hij geen tijd om te dromen. Als Adam achttien is leert hij Anna kennen, zijn grote liefde. Terwijl de familie Cohen een emigratie naar Engeland voorbereidt, verdwijnt Anna tijdens de Kristallnacht in 1938. Geheel tegen het verstand in, besluit Adam haar achterna te reizen. Met alle gevolgen van dien, zo leest Edward meer dan zestig jaar later, gevolgen die ook hem niet onberoerd zullen laten.

Uitg. De Bezige Bij


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 952
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boeken top 10, boeken recensies, boeken online lezen, boeken kopen, tweedehands boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.