Volg ons via
 
 
 

Dam Backer - De slag om Mariahorst

De slag om Mariahorst | Dam Backer

Bij het schrijversplatform TenPages.com verscheen de literaire thriller "De slag om Mariahorst" van Dam Backer. 

Dam Backer is op TenPages.com de oudste debutant in de jonge geschiedenis van de website. TenPages.com is een online platform waar mensen aandelen kunnen kopen in manuscripten van nieuw schrijftalent. De website is trots op hun nieuwe talent: ‘We zijn niet alleen een medium voor jonge mensen die veel van internet en social media afweten, iedereen kan bij ons terecht. Het is mooi om te zien dat het publiek niet op leeftijd selecteert maar op de inhoud van het verhaal. Zo hoor het ook,’ aldus TenPages.com. 

Over het boek

Een groot en oud landgoed langs een rivier is de aanleiding voor drie neven en drie nichten zich als gasten aan te dienen. Het wordt bewoond door een oude baronesse die daar in alle rust haar dagen slijt. Zij is weduwe, kinderloos, en voor de gasten valt er dus wat te erven. Wie van de zes zal deze eer te beurt vallen? Een van de neven is een ‘bastaard’ en in de ogen van de anderen dus kansloos. 

Allen hebben hun specifieke karaktertrekken en proberen in het gevlei te komen bij de oude dame, die daaronder betrekkelijk onverschillig blijft. Voor haar is slechts de zorg voor het bezit, het personeel en haar pachters belangrijk. Haar tuin zeker. Een tuin die zij met de oude tuinman Hiëronymus zo zorgvuldig heeft aangelegd en verzorgd gedurende haar leven. Haar zorg voor de omgang met het dorpje aan de overkant van de rivier is ook zwaarwegend en vooral de omgang met de familie Grandia die daar woont is haar dierbaar. Achter haar rug worden valkuilen gegraven door de gasten en, al manipulerend, strijden die hardnekkig om de eerste plaats die uiteindelijk tot een dramatische ontknoping zal leiden. 

Over Dam Backer

Dam Backer (1940) is een actieve en betrokken man en was altijd al aan het schrijven: verslagen, politieke nota’s, wetenschappelijke rapporten. Toen hij dat na veertig jaar genoeg vond, beëindigde hij zijn tandartspraktijk en ‘banen’ en heeft nu alle tijd om te schrijven wat hij wil: romans en korte verhalen. Zijn onbegrensde fantasie geeft hem de ruimte, zijn ‘ervaringen’ de diepte en zijn observaties de afwisseling. Mensen en hun gedrag zijn altijd de kern. Vaak komisch en soms tragisch, maar altijd herkenbaar voor de lezer. Dam Backer is een verhalenverteller. 

De slag om Mariahorst
Dam Backer
ISBN 978-94-90385-41-5
NUR 305


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 885
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boeken recensies, boeken online lezen, boeken kopen, tweedehands boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.