Volg ons via
 
 
 

ANWB kunstreisgids Rome | Beste reisgids van het jaar

Kunstreisgids Rome | Beste reisgids van het jaar.

In april 2011 lanceerde de ANWB een serie kunstreisgidsen die de culturele diepgang van reisgidsen op een nieuw niveau heeft gebracht. In een tijd waarin uitgevers van reisgidsen juist steeds meer de tekst opbreken in kleine hapklare brokjes, doen de kunstreisgidsen precies het tegenovergestelde. Ze brengen meer diepgang en meer detail. 

De kunstreisgidsen schromen niet om verbindingen te leggen tussen de verschillende periodes is de wereldgeschiedenis. Kunst, wetenschap, architectuur, filosofie, politiek, religie. Al deze zaken worden in elkaar gevlochten in de beschrijvingen van bezienswaardigheden. 

De uitgebreide hoofdstukken per onderwerp staan verder vol met anekdotes en kleine wetenswaardigheden. Achterin is een hoofdstuk opgenomen met een verklarende woordenlijst, want niet iedereen weet uit zijn hoofd wat een nimbus is, of het verschil tussen een architraaf en een epitaaf. Naast al deze culturele rijkdom is er ook aandacht voor meer praktische zaken als openingstijden, en tips voor restaurants. Deze informatie is in een aparte kleur weergegeven. En het zijn gewoon erg mooi uitgegeven boeken. De lay out laat veel ruime, de letters zijn groter dan normaal in reisgidsen en dus goed leesbaar. Mooie kleurenfoto's en tekeningen, perfecte plattegronden in kleur.

Dit alles in een compact gebonden boek. Echt een boek om vooraf te lezen en inspiratie op te doen, te gebruiken op reis en om later in de kast te zetten als naslagwerk.

Nee, het zijn geen reisgidsen voor beginners. Dit zijn reisgidsen voor gevorderden. En juist die groep lezers en reizigers kon de laatste tien jaar voor een reisgids alleen uitwijken naar Duitstalige (Dumont Kunstreisefuhrer) of Engelstalige (Blue Guide) gidsen. Dat de ANWB het heeft aangedurft om voor deze toch beperkte doelgroep van kunst en cultuurliefhebbers en mensen dierustig de tijd nemen voor een reis, een nieuwe serie in de markt te zetten verdient een pluim. We hopen als reisboekhandelaren dat de serie in de toekomst gestaag mag groeien. Want dat zou mooi zijn... een kunstreisgids van Parijs bijvoorbeeld, of van Berlijn..... 

Op dit moment zijn er naast de kunstreisgids Rome nog vier titels in deze serie: Toscane, Sicilië, Rusland, en een erg mooie kunstreisgids van Israël en de Palestijnse gebieden. 

Verkozen door de reisboekhandels van Nederland
Beste reisgids van het jaar 2011
ANWB kunstreisgids Rome
Schrijver – Heinz-Joachim Fischer
Vertaling en bewerking – Hans Hoogendoorn
ISBN 9789018032647
Prijs € 29,95
Uitgave mei 2011


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1030
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kunstreis rome, reisgids rome, kunstreisboek rome
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.