Volg ons via
 
 
 

Wekelijkse veiling van bijzondere strips

Marktplaats voor verzamelaars van strips en tekeningen

Catawiki, online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, begint dit weekend een wekelijkse stripveiling voor bijzondere strips, originele tekeningen en stripcuriosa. 

De eerste veiling bevat topstukken waaronder "Rikki en Wiske", de eerste Suske en Wiske uit 1946 en originele pagina's van hun tekenaar Willy Vandersteen. Interessante kavels zijn ook het eerste nummer van stripinformatieblad Stripschrift uit 1968 met een bijdrage van Gerard Reve en de eerste uitgaven en beeldjes van Kuifje.

Politicus Alexander Pechtold opent de veiling met een kavel uit zijn privé-collectie. Alexander Pechtold is ook veilingmeester. Hij heeft meerdere malen goededoelenveilingen van De Stripdagen geleid.

De kavels lopen steeds na elkaar af op maandagavond vanaf 20.00 uur, zodat de veiling goed te volgen is. Kavels starten vrijwel allemaal op 1 euro en er is geen onzichtbare limiet. Dus iedereen maakt kans op topstukken. De kavels worden voorlopig alleen aangeboden door professionele verkopers zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Een veilingmeester leidt de veiling in goede banen.

De eerste veiling bevat, naast de genoemde kavels, onder andere originele pagina's van Attanasio, Ferry, Mitton en Jippes, albums uit de Lombard Collectie en de "Blauwe Reeks" van Suske en Wiske, de moeilijkste Dick Bos-deeltjes, oude Dupuisalbums en recentere strips van Roodbaard, Donald Duck en Don Lawrence. De veiling is te op www.catawiki.n/stripveiling


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1636
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stripboeken, veiling, stripveiling, strips kuifje, strips suske en wiske
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.