Volg ons via
 
 
 

Alien Uitham - Vitale zestigers

Vitale zestigers hebben na hun pensioen nog veel te bieden

Vitale zestigers hebben na hun pensioen nog veel te bieden. Ze zijn vaak ambitieus en creatief in het vinden van zinvolle werkzaamheden in hun nieuwe levensfase. In Vitale zestigers schetst Alien Uitham portretten van hoog opgeleide mannen en vrouwen die aan een nieuwe levensfase beginnen na een succesvolle loopbaan. Deze nieuwe levensfase is anders dan alle voorgaande fasen. Het sluit een periode af van leren en werken en luidt een nieuwe in van vrije tijd en ouderdom.

Deze portrettenreeks is een verkenning van die nieuwe fase en een poging om hier in positieve zin inhoud en betekenis aan te geven. De geïnterviewden blijken veel te bieden te hebben qua ervaring en opleiding en ze willen zich nuttig maken. Ze willen er toe doen!In enkele korte essays spreekt de auteur zich uit over gangbare denkwijzen met betrekking tot werk, leeftijd en pensioen.

Over de schrijfster:

Alien Uitham (1945) studeerde Frans en Andragogiek in Groningen. “De achtergrond van dit boek wordt gevormd door de veranderingen in ons pensioenstelsel en de discussies daarover. Discussies over leeftijd, betaalbaarheid en verantwoordelijkheid. We zitten er midden in. Maar op de voorgrond van dit toneel speelde toch vooral mijn eigen naderende pensionering. Het leek me heel vreemd om na ongeveer veertig jaar een punt te zetten achter een leven dat gevuld was met leren, werken en carrière maken. Ik wilde weten hoe anderen dat deden, informeerde om me heen bij deze en gene, en zo ontstond het plan van deze portrettenreeks.”

Uitg. Elikser b.v.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1486
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zestig, 60plus, vrijwilligerswerk, ouder worden
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.