Volg ons via
 
 
 

Joshua Foer - Het geheugenpaleis

Het geheugenpaleis | Door middel van heel eenvoudige technieken kan het geheugen spectaculair verbeterd worden.

Een gemiddeld mens verspilt jaarlijks veertig dagen met het zoeken naar vergeten zaken. Dan is het warempel zaak dat menselijk geheugen onder de loep te nemen. Het geheugenpaleis doet dat. Het is een culturele geschiedenis van het geheugen, en een studie van de manieren om herinneren te beïnvloeden en effectief te trainen. Door middel van heel eenvoudige technieken kan het geheugen spectaculair verbeterd worden. Maar Foer gaat verder dan de geheugensport en onderzoekt de ongrijpbare aard van het geheugen aan de hand van gesprekken met mensen met bijzondere geestelijke vermogens, of het tegenovergestelde, met stoornissen. 

Joshua Foer (1982) schrijft voor National Geographic, Esquire, The New York Times, The Washington Post en Slate. Ter voorbereiding op een artikel over het menselijk geheugen deed Foer mee aan de Amerikaanse National Memory Championship en won – tot zijn eigen verbazing – de eerste prijs. Het was het begin van een fascinerende zoektocht naar de ongekende mogelijkheden van het menselijk brein die resulteerde in zijn spraakmakende boek Het geheugenpaleis. Joshua Foer is de jongere broer van Jonathan Safran Foer. 

Uitg. De Bezige Bij


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 861
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
het geheugenpaleis, psychologie, boeken top 10, bestseller 60
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.