Volg ons via
 
 
 

Remco Campert - Het leven is vurrukkulluk

Nederland Leest in teken van roman Remco Campert "Het leven is Vurrukkulluk".

Het leven is vurrukkulluk is het onweerstaanbare, bijna achteloos en tegelijk sierlijk opgeschreven verhaal over twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Zij steelt geld van een oude man en samen organiseren ze een groot feest waarna niets meer is wat het lijkt, in een wereld van vrije liefde en marihuana.

De roman werd zeer positief ontvangen door de literaire critici en gewaardeerd om zijn lichte en ironische verteltrant.Het leven is vurrukkulluk (1961) van Remco Campert is het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest 2011. 

Campert beschrijft hierin een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Nederland Leest, de grootste leescampagne die ons land kent, plaatst het boek opnieuw in de belangstelling. 

Het boek wordt tijdens de campagneperiode van vrijdag 21 oktober 2011 tot en met vrijdag 18 november 2011 door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt. Meer info: www.nederlandleest.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 25-10-2011 om 10:49

En dusss..., allemaal op een drafje naar de bibliotheek.  ;-))

Remco Campert speelt een beetje met de taal. Als hij het over "het eerste" heeft, dan zegt hij "teerst."    En zo heeft hij nog wel meer spelingen. Wél grappig vind ik.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1230
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
remco campert, nederland leest, roman campert, boek
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.