Volg ons via
 
 
 

Drie zorgboeken over oogaandoeningen

350.000 Nederlanders hebben een oogaandoening waardoor ze slechtziend of blind zijn.

Zo’n 350.000 Nederlanders hebben een oogaandoening waardoor ze slechtziend of blind zijn. Stichting September heeft het Zorgboek Slechtziendheid en blindheid uitgebracht, waarin informatie over verschillende oogaandoeningen aan bod komt. Dankzij financiering van het Oogfonds wordt voor het eerst een gratis luisterboek meegeleverd. In dezelfde reeks zijn de zorgboeken Maculadegeneratie en Diabetische retinopathie uitgekomen. De drie ‘oogboeken’ zijn gemaakt in samenwerking met vooraanstaande deskundigen en organisaties, waaronder het Oogfonds. De boeken zijn online te bestellen via www.oogfondswinkel.nl, waarbij een deel van de opbrengst bestemd is voor het goede doel. 

Oogaandoeningen

Er zijn tientallen aandoeningen die tot slechtziendheid of blindheid kunnen leiden. Het overgrote deel van alle slechtziendheid en blindheid komt in Nederland echter voor rekening van vier aandoeningen: staar, maculadegeneratie, diabetische retinopathie en glaucoom. Met het Zorgboek Slechtziendheid en blindheid wordt de lezer uitgebreid geïnformeerd over de oorzaak, de symptomen, het verloop en de behandeling van deze ziekten. 

Informatiebron

Een oogaandoening heeft grote gevolgen en roept veel vragen op: Wat houdt de aandoening precies in; welke behandelingen zijn er; welke hulp is er; welke hulpmiddelen zijn geschikt; wat kan ik zelf nog doen en hoe zit het met werk en inkomen? Het Zorgboek Slechtziendheid en blindheid geeft antwoord op al deze vragen en helpt de lezer bij het oplossen van problemen die ze door hun visuele beperking kunnen hebben. 

De zorgboeken van Stichting September

Stichting September maakt al ruim vijftien jaar zorgboeken. Inmiddels zijn er zo'n zestig titels. De zorgboeken informeren heel breed over een bepaalde aandoening of groep van aandoeningen. De nadruk ligt op praktische informatie. Door de nauwe samenwerking met organisaties van patiënten, artsen, verpleegkundigen en andere betrokkenen is de informatie actueel en betrouwbaar. De zorgboeken zijn verkrijgbaar bij alle Nederlandse apotheken of via www.stichtingseptember.nl. 

Oogfonds

Het Oogfonds is al meer dan zestig jaar nationaal fondsenwerver op het gebied van blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen. De bestedingsgebieden zijn toegankelijkheid, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschappelijk onderzoek. Het Oogfonds heeft het CBF-keur voor goede doelen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1170
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oogziekte, oogaandoening, staar, slechtziend, blindheid, oogfonds
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.