Volg ons via
 
 
 

De moord op Marietje Kessels

Tilburg | De moord op Marietje Kessels

Inmiddels verschenen het boek 'De moord op Marietje Kessels. Waarom de ouders moesten zwijgen'

In 1900 werd de toen 11-jarige Marietje Kessels uit Tilburg, dood aangetroffen in de Noorhoekkerk. Ze bleek verkracht en vermoord te zijn. Nimmer is er voor deze gruwelijke moord een verdachte opgepakt. 

Marietje Kessels, dochter van een fabrikant, moest nog even een brief wegbrengen, maar kwam nooit meer terug. Voor veel inwoners van Tilburg is de dader geen geheim. Zij zijn ervan overtuigd dat Marietje door pastoor Van Zinnicq Bergmann, is verkracht en vermoord. Ook de naaste familie is hiervan overtuigd. 

Godelieve Kessels, de nicht van Marietje geeft in haar boek weer, hoe het komt dat de familie zijn mond moest houden. Godelieve's vader was ten tijde van het drama 4 jaar oud maar heeft er later binnen de familie veel over gepraat. Het blijkt dat al in 1908 twee hoge geestelijken een bezoek hebben gebracht aan de ouders van Marietje met de mededeling dat pastoor Van Zinnicq Bergmann toch echt de dader was maar dat dit niet naar buiten gebracht mocht worden. De ouders van Marietje hebben na intern beraad besloten de zaak te laten rusten uit vrees voor de gevolgen die het wereldkundig maken ervan zou hebben. Marietje's vader had een muziekinstrumentenfabriek en men vreesde voor een boycot van de kerk wat zou leiden tot honderden ontslagen in de regio. Honderden gezinnen zouden hiervan de dupe worden.

Godelieve Kessels vindt nu de tijd rijp om middels haar boek, de waarheid van dit gruwelijke drama, kenbaar te maken.

Godelieve Kessels, 'De moord op Marietje Kessels. Waarom de ouders moesten zwijgen'. Uitgeverij Nieuwland, ISBN 9789086450374 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1097
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kessels, marietje, marietje kessels, moord,
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.