Volg ons via
 
 
 

Anton de Wit - Van klokken en klepels

De rooms-katholieke Kerk | Geplaagd door schandalen, controverses en innerlijke verdeeldheid.

Het zijn barre tijden voor de rooms-katholieke Kerk. Zij wordt geplaagd door schandalen, controverses en innerlijke verdeeldheid. De kerkbanken in onze streken blijven intussen alsmaar verder leeglopen ...Anton de Wit blijft echter stug zitten in die kerkbanken. 

In dit geestige boek legt de jonge katholieke auteur uit waarom hij - anders dan zo vele spijtoptanten van het katholicisme vandaag de dag - het hoofd koel houdt en het schip niet verlaat. Zonder de problemen te ontkennen of bagatelliseren, neemt hij het op voor die zo omstreden Kerk van Rome.  De Wit geeft nuchter en scherpzinnig commentaar bij actuele kerkelijke controverses, met name het schandaal van seksueel misbruik door geestelijken. Tegelijkertijd zoekt hij naar dieperliggende oorzaken van de crisis, oorzaken die zowel binnen als buiten de Kerk gelegen zijn.

Anton de Wit (1979) is publicist. Voor diverse tijdschriften en kranten schrijft hij over levensbeschouwelijke en filosofische onderwerpen. (http://www.antondewit.nl)

Uitg. Terra Lannoo


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 888
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rk kerk, levensbeschouwing, de wit
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.