Volg ons via
 
 
 

Peter Pontiac - Rhythm

Alle strips van Peter Pontiac in één prachtige bundel

Alle strips van Peter Pontiac in één prachtige bundel

In september 2011 ontvangt Peter Pontiac de prestigieuze Marten Toonderprijs voor zijn hele oeuvre van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Tegelijkertijd verschijnt ook zijn verzameld stripwerk: Rhythm. 

De bundeling is een uitgelezen kans om je Pontiac-verzameling compleet te maken. Zijn strips verschenen overal en nergens. Maar de bundel is ook een prima manier om voor het eerst kennis te maken met een van de grootste striptekenaars van Nederland. Nooit eerder is een compleet overzicht van zijn stripoeuvre gepubliceerd. In Rhythm zijn alle strips chronologisch geordend, het geeft zijn ontwikkeling van de underground-strips uit de jaren zeventig tot zijn latere werk weer, maar ook langere verhalen als Lost in the Lowlands en Requim Fortissimo. Peter Pontiac is beroemd in binnen- en buitenland. Hij publiceert en exposeert sinds de jaren zeventig strips in verschillende landen. Hij illustreert voor onder andere VPRO-Gids, NRC Handelsblad, Oor en hij maakt boekomslagen. Zijn bekendtse werk is Kraut over het leven en de mysterieuze verdwijning van zijn vader. Eind jaren negentig won Pontiac de Stripschapspenning en de Professor Pi-illustratorenprijs. 

Op 9 september 2011 wordt de Marten Toonderprijs aan hem uitgereikt in de Grote Kerk in Breda, daarna opent de overzichtstentoonstelling Comix, Hot Pix & Tragix in het Graphic Design Museum in Breda. 

De expositie loopt van 10 september tot 27 november 2011. 

Verschijnt 01 september 2011 

Oog & Blik
ISBN 978 9054 92338 1


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1182
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
strips, striptekenaar, pontiac, kraut, marten toonderprijs
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.