Volg ons via
 
 
 

Pensioen voor Dummies

Pensioen hoeft niet ingewikkeld te zijn!

De discussie rond het pensioenakkoord leidt tot een grote interesse van werknemers en werkgevers over hoe hun pensioen er nu werkelijk uitziet. Maar door te weinig kennis of onbegrip voor de eigen pensioensituatie, blijven veel prangende vragen onbeantwoord. En juist nu - nu de discussie rond het pensioenbeleid verder oplaait en er waarschijnlijk binnenkort een nieuw referendum wordt gehouden - blijft de behoefte aan duidelijke en begrijpelijke uitleg groeien.

Pensioen voor Dummies is het eerste toegankelijke werk- en naslagboek over pensioenen in Nederland. In simpele en daadkrachtige woorden zetten de auteurs het pensioenstelsel uiteen en helpen ze de lezer met behulp van checklists hun pensioen in kaart te brengen. Zo leren zij pensioenen beter te begrijpen en weten ze hoe ze hun eigen situatie kunnen verbeteren. Verder komen alle onderdelen aan bod die je als pensioenhouder moet weten en wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen over pensioenvoorziening. Het boek biedt geen persoonlijk advies, maar geeft voldoende bagage mee om in een persoonlijk pensioenadvies op niveau mee te praten.

Pensioen voor Dummies is een ideale gids voor leden van vakbonden, OR-leden en iedereen die nu eindelijk zelf eens wil begrijpen hoe zijn pensioen echt in elkaar zit.

Onder andere in dit boek

Waarom pensioen? | Spelers op de pensioenmarkt | Je eigen pensioensituatie | Veelvoor-komende formulieren | De belangrijkste vragen over pensioen | Bedreigende risico’s voor je pensioenpot | Binnenkort met pensioen… wat nu? | Tien tips om van je pensioen te genieten

Over de auteurs

Erik Beckers (Zwitserleven) en Robert Collignon (Aegon) hebben beiden ruime ervaring op pensioengebied. Pensioen voor Dummies is dan ook geschreven op basis van hun vele klantcontacten en - ervaringen. 

isbn 978-90-430-2065-7 |  € 19,95


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1306
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pensioen, mijn pensioen, oensioen berekenen, pensioen aanvragen
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.