Volg ons via
 
 
 

Uw eigen verhaal over dementie in boekvorm

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uw eigen verhaal over dementie in boekvorm

Herinneringen delen ter ere van Wereld Alzheimer Dag

Ter ere van Wereld Alzheimer Dag op 21 september geeft Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) een boek uit met uit het leven gegrepen verhalen over Alzheimer. Via de website WereldAlzheimerDag.nl kan iedereen een bijdrage leveren aan dit boek. De ontvangen bijdragen, zoals tekeningen, gedichten en verhalen, vormen de basis voor het boek waarvan op 21 september het eerste exemplaar verschijnt.

Met het uitgeven van het boek speelt ISAO in op het feit dat de ziekte van Alzheimer niet alleen de patiënt treft, maar ook in sterke mate de mensen in de omgeving raakt. Door verhalen online te delen, hoopt de stichting in navolging van de eerdere, goed ontvangen publicatie van een dagboek op www.alzheimerdagboek.nl, de ziekte bespreekbaar te maken en duidelijk te maken dat mensen die met de ziekte te maken hebben er niet alleen voorstaan.

Iedereen die een bijdrage aan het boek l evert, ontvangt op 21 september een gratis exemplaar van de bundel met verhalen over Alzheimer. Door het boek op Wereld Alzheimer Dag 21 september uit te brengen, draagt ISAO bij aan de door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen Wereld Alzheimer Dag. Een dag om stil te staan bij de ziekte van Alzheimer. De meest voorkomende vorm van dementie die zich voornamelijk openbaart bij mensen boven de 65 jaar. Een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de patiënt en zijn directe omgeving.

Bijdragen aan het boek? Dat kan door het delen van een herinnering, verhaal, gedicht of tekening via www.WereldAlzheimerDag.nl.

Over ISAO

Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) is een Nederlandse non-profit organisatie, die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelingsmethoden voor de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie ondersteunt. Daarnaast geeft ISAO voorlichting over de ziekte. ISAO is opgericht in 199 3 en is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.

Zie ook:
www.WereldAlzheimerDag.nl
www.Alzheimer.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1006
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
alzheimer, alzheimercafe, dementie, lotgenoten
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.