Volg ons via
 
 
 

Het Amsterdam van Theo van den Boogaard

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Amsterdam is de afgelopen decennia door niemand zo vaak en zo nauwkeurig geportretteerd als door Theo van den Boogaard. Reden voor een overzichtstentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam, gehuisvest in De Bazel, het gebouw dat de hoofdrol speelt in zijn nieuwste stadsgezicht. 

Theo van den Boogaard is de grote verbeelder van Amsterdam. Het boek is een unieke rondgang door de stad aan de hand van zijn prenten en strips. Naast karakteristieke plekken en veranderingen in straatbeeld en cultuur bevat het ruim dertig pagina's met niet eerder gepubliceerde grote prenten!
 
Deze vormen samen een tekstloze strip over het nooit gerealiseerde maar historische plan voor een ondergrondse busterminal bij het Centraal Station. Voor rasechte Amsterdammers is dit een fantastische mogelijkheid om de stad door andere ogen te zien, voor bezoekers de ideale herinnering aan Amsterdam. 

Het voorwoord van deze bijzondere stadsgids is geschreven door Bert Gerlagh, Conservator Tekeningen en Prenten van Stadsarchief Amsterdam. 

Theo van den Boogaard (1948) vergaarde roem met de geruchtmakende Sjef van Oekel-strips die hij maakte in samenwerking met Wim T. Schippers. Daarnaast heeft hij sinds mensenheugenis een bloeiende praktijk als illustrator en reclametekenaar voor o.a. de Nederlandse Spoorwegen, Playboy, NRC, Vrij Nederland, Hitweek, Aloha en Voetbal International. 

Het Amsterdam van Theo van den Boogaard
Uitg. Oog & Blik / De Bezige Bij

Van vrijdag 24 juni tot en met 14 augustus 2011 is er in Stadsarchief Amsterdam een expositie met originele werken van Theo van den Boogaard te zien, inclusief het speciaal gemaakte geveldoek van 16 x 16 meter.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 845
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
amsterdam, stadsgids, van den boogaard, illustrator
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.