Volg ons via
 
 
 

Julia en haar stoma

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Lancering stripboek "Julia en haar stoma' voor kinderen met een stoma 

Julia en haar stoma is het gloednieuwe stripboek van de Nederlandse Stomavereniging.
Voorzitter Thijs Fonville  van De Nederlandse Stomavereniging, overhandigt tijdens de landelijke dag van de vereniging op 5 maart 2011 in Delft, het eerste exemplaar van het stripboek voor jonge stomadragers aan dr. Richard Langemeijer, kinderchirurg en Eva Fris, een jonge stomadraagster die heeft geadviseerd bij de totstandkoming van het stripboek.

Het stripboek gaat over een meisje (Julia) dat een stoma krijgt: ‘Na overleg met haar arts besluit Julia dat ze een stoma wil. Nadat de stoma is aangelegd begint haar lichamelijke herstel in het ziekenhuis. Ze krijgt advies van stomaverpleegkundige Loes die haar leert de stoma te verschonen en antwoord geeft op al haar vragen.  Eenmaal thuis kan haar 'nieuwe' leven beginnen. Julia kan nog steeds alle dingen doen die ze eerst ook kon.  Maar hoe doet ze dat nu mét een stoma? Stoeien met haar broertje Daan bijvoorbeeld? En zwemmen en dansen? En zal ze het alleen aan een paar vriendinnen vertellen of toch maar aan de hele klas? Een nieuw leven moet je natuurlijk wel leren. Dat gaat niet zomaar. Gelukkig wordt ze geholpen door haar ouders en haar opa en oma. En haar beste vriendin Tara natuurlijk. Én Julia ontmoet in het ziekenhuis lotgenoot Tijl die zijn leven met een stoma volkomen heeft geaccepteerd. Tijl kan heel goed relativeren, heeft humor en vooral: heel veel goede tips!’

Het stripboek is informatief, soms grappig en geeft een goed beeld van hoe het in werkelijkheid is om een stoma te krijgen en te hebben. Het boek is  in opdracht van de Nederlandse Stomavereniging en in nauwe samenwerking met stomaverpleegkundigen en kinderchirurg geschreven door Clinty Thuijls. Oirik (Erik Nieuwenhuis) is de tekenaar van dit stripboek. 

Het boek informeert jongeren met een stoma en jongeren die binnenkort een stoma krijgen over het leven met een stoma. Het stripboek is in de eerste plaats voor kinderen, maar is ook heel geschikt voor hun ouders, familieleden en bekenden!

www.stomavereniging.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1247
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stomavereniging, stoma, ap, up, darmziekte
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.