Volg ons via
 
 
 

Brigitte Bloem - Lastminutemama s

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Persoonlijke verhalen over laat kinderen krijgen

De gemiddelde leeftijd waarop de Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt, ligt al sinds 2004 op 29,4 jaar. Hoogopgeleide vrouwen zitten daar gemiddeld nog eens vier jaar boven. Achtenveertig procent van de Nederlandse moeders is dertig jaar of ouder als haar eerste kind geboren wordt. Vijftien procent is vijfendertig jaar of ouder. Ruim twee procent is veertig jaar of ouder.

Waarom wachten sommige vrouwen met het krijgen van een kind tot ze er al bijna een half leven op hebben zitten?

Twaalf vrouwen die achtendertig jaar of ouder waren toen ze voor het eerst moeder werden vertellen in dit boek hún verhaal. De een met een kinderwens, zolang ze zich kan herinneren, de ander overvallen door een niet-geplande zwangerschap. De een met een stabiele relatie, de ander net verliefd. De een carrièrevrouw, de ander lang zoekend naar haar ideale opleiding en baan. Ze vertellen openhartig over hun leven voor en na het krijgen van hun kind(eren). Over beslissingen, verwachtingen, vooroordelen, ervaringen en de toekomst. Hun persoonlijke verhalen laten bovendien zien dat het moment waarop een vrouw een kind krijgt soms helemaal geen bewuste keuze is.

De interviews worden afgewisseld met feitelijke informatie en adviezen over vruchtbaarheid en laat kinderen krijgen.

Over de auteur:
Brigitte Bloem (1964) werd zelf op haar achtendertigste voor het eerst moeder en beviel vijf jaar later van haar tweede kind. Zij is tekstschrijver/journalist en startte in 2009 Tekstbureau Blij dat ik schrijf. Ze werkt vooral voor tijdschriften en organisaties in het onderwijs- en opvoedingsveld. 

ISBN: 978 90 491 0678 2
Prijs € 14,99 

Uitg. Unieboek / Het Spectrum

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1480
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boek, zwanger, in verwachting, kind krijgen, lezen
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.