Volg ons via
 
 
 

P.C. van Mastrigt en A.A. Steevels - Dit is Curacao

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nieuwe reisgids laat zien wat Curaao zo bijzonder maakt

Jaarlijks vliegen meer dan 100.000 Nederlanders over naar Curaao om vakantie te vieren. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog verder zal toenemen. Maar wat is het dat Curaao dan zo bijzonder maakt, waarom kiest men niet een vakantieparadijs dichterbij huis? Curaao heeft iets magisch, het is de combinatie van het bekende en het minder bekende wat dit eiland zo bijzonder maakt. De volledig vernieuwde versie van de reisgids Dit is Curaao (inclusief DVD) laat je kennis maken met de vele verschillende kanten die het eiland te bieden heeft en geeft je de mogelijkheid om Curaao cht te ontdekken.

Meer dan 35 stranden biedt de zuidkust van het eiland, het ene nog aantrekkelijker dan het andere. Ten westen van Willemstad - de hoofdstad van Curaao - vind je met name rustige en idyllische stranden, vaak verscholen in een pittoreske baai. Ten oosten van Willemstad zijn de stranden meer ingesteld op de vakantiegangers, met vele beachbars en restaurants, watersportactiviteiten en alle andere gemakken die je je als vakantieganger maar kunt wensen.

Maar er is meer dan zon, zee en strand. Neem bijvoorbeeld het Christoffelpark, het grootste natuurpark op Curaao wat een groot deel van de westkant van het eiland beslaat. Je kunt je hier gemakkelijk een dag vermaken, met bijvoorbeeld een jeepsafari, mountainbike, of gewoon met de auto en te voet. Letterlijk hoogtepunt van het Christoffelpark is de Christoffelberg. Met een hoogte van 375 meter vormt de Christoffelberg het hoogste punt van Curaao. Je kunt deze berg via een stijl pad zelfs helemaal tot aan de top beklimmen, een pittige klim maar het uitzicht vanaf de top maakt het zeker de moeite waard.

De reisgids beschrijft nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden op het eiland. Zwemmen met dolfijnen, het bezoeken van de struisvogelfarm, het verkennen van de adembenemende onderwaterwereld en het maken van een romantische zeilcruise zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Je kunt je ook laten verrassen door n van de gedetailleerde routes te volgen, die je op de meest bijzondere plekken van het eiland brengen. Hiermee onderscheidt deze reisgids zich van andere reisgidsen, door de veelzijdigheid van Curaao te laten zien, ondersteund door vele fotos.

Dat Curaao bijzonder is wordt benadrukt door vier bekende Nederlanders/Curaaonaars die hun band met het eiland beschrijven. Barry Hay: Wij wonen hier inmiddels alweer drie jaar en wij hebben redenen te over om hier te blijven wonen. Het klimaat, de gemoedelijkheid, het gebrek aan al die regeltjes, de zee, het ruige landschap van Banda Abao (red. de westkant van het eiland) kortom het vrijgevochten gevoel en de schoonheid van dit eiland.

Ook vragen als waar kan ik het beste eten? of wat is er s avonds te doen? worden beantwoord en er worden tal van praktische tips gegeven om het verblijf op Curaao zo aangenaam mogelijk te maken. In maar liefst 160 kleurrijke paginas wordt Curaao tot leven gebracht, nog voordat je op het eiland bent. Omdat een gevoel nu eenmaal lastig in woorden is uit te drukken wordt er een gratis DVD bij de reisgids meegeleverd, met een sfeerreportage van Curaao, onlangs in HD-kwaliteit opgenomen. Dit is Curaao is verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandels in Nederland voor 15,95.

Wedden dat je na het lezen en kijken van Dit is Curaao niet meer kunt wachten om op vakantie te gaan!

P.C. van Mastrigt en A.A. Steevels - Dit is Curacao
Uitgeverij Good Time Concepts

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1016
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Curacao, Willemstad, Antillen, vakantie op curacao
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.