Volg ons via
 
 
 

Pieter van de Rest - Hart gezocht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De overlevingstocht van een man die wacht op een donor

Pieter van de Rest krijgt in 1997 een hartinfarct waarbij zijn hart zwaar beschadigd raakt. Na tien jaar ziekenhuisopnames en operaties is zijn hart op en is zijn enige hoop het vinden van een geschikte donor. In Hart gezocht laat hij zien wat jarenlang wachten inhoudt voor een patiënt en zijn gezin. Want er is één patiënt en één gezin, maar er zijn verschillende manieren van omgaan met het verdriet en de angst. Zijn getuigenis raakt iedereen in het hart.

Op het hoogtepunt van zijn carrière in de reclame en marketing wordt Pieter van de Rest (1965) getroffen door een zwaar hartinfarct. Een decennium van ziekenhuisopnames en operaties volgt. Daarna is een harttransplantatie nog  het enige redmiddel. Hart gezocht is een openhartig en aangrijpend dagboek van een man in afwachting van een donorhart. Van de Rest schrijft vlot, met zowel humor als emotie.

In Hart gezocht laat Van de Rest zien hoe hij balanceert tussen hoop en vrees. Hoe hij als  carrièreman en betrokken vader, noodgedwongen fulltime in het ziekenhuis belandt. Hoe het is om fysiek niet te kunnen wat je mentaal zou willen. En hoe het is om te wachten op een wonder. Een geschikt hart trek je immers niet zomaar uit een laatje. Het is wachten op het overlijden van iemand van jouw lengte en postuur, met jouw bloedgroep én die persoon moet zich ook nog hebben ingeschreven als donor. En bovendien moet de ontvanger nummer 1 staan op de wachtlijst.

Hart gezocht is tevens een ode aan alle donoren. Van de Rest breekt een lans voor een ander donorregistratiesysteem, namelijk ADR, een ‘Ja ,tenzij-systeem’ waarbij in één klap het grote tekort aan donorinschrijvingen wordt opgelost.

Pieter van de Rest - Hart gezocht
www.hartgezocht.nl
Kosmos Uitgevers

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1561
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
harttransplantatie, hartinfarct, donor, donorregistratie
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.