Volg ons via
 
 
 

Anjet Daanje - Delle Weel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Roman over schijn en werkelijkheid, over bedrog en eenzaamheid 

Delle Weel is de naam van een personage uit een bekende televisieserie. Als chef-kok van haar eigen restaurant leidt zij het dramatische leven waar de meeste mensen slechts van kunnen dromen. Hoewel Delle Weel buiten de grenzen van het televisiescherm niet bestaat beïnvloedt zij de levens van drie vrouwen die met het personage, en daardoor indirect met elkaar, verbonden zijn: de scenarioschrijfster, de actrice die de rol van Delle Weel vertolkt en de vrouw die ooit model heeft gestaan voor de chef-kok. Maar wat gebeurt er met hen als het met Delle Weel bergafwaarts gaat? 

De roman Delle Weel schetst op subtiele wijze onze moderne maatschappij waarin onder invloed van media en internet de grens tussen fictie en werkelijkheid steeds verder vervaagt. 

Anjet Daanje (1965) publiceerde vijf romans, een novelle en enkele verhalen. Zij kreeg in 2004 het Belcampo Stipendium toegekend. Naast proza schrijft Daanje ook filmscenario’s. De films waarvoor zij het scenario schreef, werden op vele internationale filmfestivals vertoond en werden bekroond met 16 internationale filmprijzen, waaronder een Gouden Beer. Ze werden ook voor vele prijzen genomineerd, o.a. een aantal maal voor een Gouden Kalf en nog eens voor een Gouden Beer. Anjet Daanje schreef ondermeer de 7-delige dramaserie De geheimen van Barslet die in het voorjaar van 2012 op Nederland 2 zal worden uitgezonden, en de speelfilm Schemer die sinds oktober in de bioscopen draait.

Anjet Daanje - Delle Weel
Uitg. Thomas Rap

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2343
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
roman, boek, tweedehands boeken, online boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.