Volg ons via
 
 
 

Jeroen Wielaert - Route 40 - 45

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Route '40 - '45 is een reis langs plaatsen die nog altijd een verhaal bewaren over Nederland en de Tweede Wereldoorlog. Er bestaan nog veel van die plekken. Onder andere het Fort Hoek van Holland, waar het kabinet voor het laatst bijeen was voor de vlucht naar Londen. De Aa-kerk in Groningen, waar tegelijkertijd onderduikers en bezetters verbleven. Het verscholen dorp bij Vierhouten, meer dan een jaar lang verblijfsoord van onderduikers en piloten. Het Drentse Norg, omringd door beladen plekken en de Limburgse Cauberg, waar kort voor de bevrijding nog twee verzetsmensen vielen. Route '40 - '45 is een oorlogsreisgids met mooie, ontroerende, verschrikkelijke, maar ook grappige verhalen die het oorlogsverleden weer tot leven brengt.

Jeroen Wielaert is verslaggever voor Radio 1 en freelance journalist voor onder andere de Volkskrant. Eerder verscheen van hem het boek De missie over Harry 'Cuby' Muskee.

Jeroen Wielaert  - Route 40 - 45 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 837
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Tweede Wereldoorlog, WO2, onderduikers, oorlogsverleden
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.