Volg ons via
 
 
 

Leo Fijen & Fijen, Leo - Het familiedrama van Zoetermeer.

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zoetermeer werd in maart 2005 opgeschikt door een luguber familiedrama. Richard H. leidde een dubbelleven, vermoordde zijn vrouw en twee kinderen en gaf hen als vermist op. Een boek over de achtergronden en impact (ook na vijf jaar) van dit drama.

Pas na twee weken werd Richard H. ontmaskerd en werden de slachtoffers in een kuil in het bos gevonden. Hij kreeg twintig jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging.

Aan de hand van tien interviews met de naastbetrokkenen wordt vijf jaar later teruggeblikt. Aan het woord komen onder anderen de moeder van Claudia, haar zus, een tante, de rechercheur, de burgemeester, haar beste vriendin, het hoofd van de school waar Claudia lesgaf, haar buurvrouw en de pastoor. Ze vertellen over alles wat er in de dagen van de verdwijning en moord gebeurde en maken duidelijk hoe groot de gevolgen van dit drama ook vijf jaar later zijn. De geïnterviewden kijken verder dan de krantenkoppen uit 2005 en proberen inzicht te geven in de achtergronden en impact van een familiedrama.

Leo Fijen is in contact gekomen én gebleven met de betrokkenen bij dit drama door zijn werk als eindredacteur en presentator van het RKK/KRO tv-programma Kruispunt. Vijf jaar later mag hij hun verhaal optekenen.

Leo Fijen & Fijen, Leo  - Het familiedrama van Zoetermeer.
Uitg. Ten Have 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 859
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
moorden, waargebeurde verhalen, familiedrama, Zoetermeer
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.