Volg ons via
 
 
 

Ben Holthuis - Sterven zonder Naam

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Na haar afscheid in 1987 verdween Mary Servaes-Beij, die furore maakte als de Zangeres zonder Naam, uit de schijnwerpers. Daarom kon het gebeuren dat er zich in haar laatste levensfase een drama voltrok zonder dat haar trouwe fans en haar bewonderaars er weet van hadden. Mary Servaes stierf op de gesloten afdeling van een geriatrisch verpleeghuis, waar ze tegen haar wil in was opgesloten. Eerder belandde ze onverwacht in het ziekenhuis, waarna ze haar paleisje in het Limburgse Stramproy nooit meer terug zag.

Ze kon niet meer beschikken over haar eigen leven, haar geld en haar bezittingen en verloor haar waardigheid.

Onttrokken aan het oog van de buitenwereld speelden zich in het leven van Mary Servaes tal van merkwaardige en mysterieuze zaken af. Testamenten raakten zoek, bankboekjes met het spaargeld voor haar onbezorgde oude dag verdwenen in het niets en haar gezelschapsdames werden ontslagen zonder dat ze er weet van had.

Ook na haar dood gebeurden er dingen die Mary Servaes zelf heel anders voor ogen had gehad. De koningin van het levenslied kreeg allerminst een koninklijke begrafenis. Haar bungalow werd in het diepste geheim leeg gehaald. De meubels waarop ze altijd zo trots was kwamen anoniem onder de hamer en haar gouden platen en persoonlijke herinneringen verdwenen spoorloos.

Hoe kon het gebeuren dat Mary Servaes-Beij niet zelf de regie over haar leven in handen mocht houden, maar dat haar dienstbode en haar boekhouder alles over haar te zeggen kregen?

Ben Holthuis - Sterven zonder Naam
Uitg. House of Knowledge

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1962
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Zangeres zonder Naam, Mary Servaes, biografie
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.