Volg ons via
 
 
 

75ste Boekenweek met 75 auteurs

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Titaantjes waren we... Schrijvers schrijven zichzelf

In 2010 beleeft de Boekenweek haar 75ste editie. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt de jubileumuitgave Titaantjes waren we... Schrijvers schrijven zichzelf. Vijfenzeventig auteurs schrijven of dichten een brief aan hun jonge ik. De deelnemende auteurs vormen tezamen een staalkaart van de Nederlandstalige literatuur, van poëzie tot kinderboek. Tot de auteurs die hun medewerking hebben toegezegd behoren onder anderen Remco Campert, Adriaan van Dis, Bas Heijne, Herman Koch, Geert Mak, Erwin Mortier, Charlotte Mutsaers, Hagar Peeters, Edward van de Vendel en Leo Vroman. De jubileumuitgave is tijdens de 75ste Boekenweek, woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart 2010, in de boekhandel te verkrijgen voor € 10,-.

Voor Titaantjes waren we… is de deelnemende auteurs gevraagd: ‘Wat had je als kind willen weten wat je inmiddels te weten bent gekomen?’ Het resultaat is een bundeling van 75 ontmoetingen tussen een volwassene en zijn jonge ik. Dit boek met persoonlijke brieven is een uitgave van de Stichting CPNB en neemt voor één keer de plaats in van het traditionele Boekenweekessay.

Jong zijn staat centraal in de Boekenweek van volgend jaar, dit onder het motto Titaantjes - Opgroeien in de letteren. Het 75ste Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Joost Zwagerman. Het motto Titaantjes is ontleend aan het gelijknamige verhaal van Nescio uit 1918, dat begint met een van de beroemdste zinnen uit de Nederlandse literatuur: ‘Jongens waren we - maar aardige jongens.'

De Boekenweek werd voor het eerst gehouden in 1932 en is de oudste jaarlijkse landelijke leesbevorderingcampagne. De doelstelling is mensen uit te nodigen kennis te nemen van het brede boekenaanbod in de boekwinkel en aan te moedigen boeken te lezen. Sinds 2001 scharen ook de openbare bibliotheken zich achter de Boekenweek.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2160
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cpnb, boek, auteurs, boekenweekessay, boekenweekgeschenk
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.