Volg ons via
 
 
 

Saskia Noort - Terug naar de kust

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Terug naar de kust is een literaire thriller over een jonge, alleenstaande moeder wier grootste angst waarheid wordt. Een Nederlandse psychologische thriller zoals je die maar zelden leest, voor alle liefhebbers van Nicci French en Karin Fossum. Terug naar de kust werd genomineerd voor de Gouden Strop 2003.

Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.
Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij

Terug naar de kust is in 2009 weergaloos verfilmd door Column Film onder regie van Will Koopman, die eerder succesvol was met Baantjer en Gooische vrouwen. De topcast bestaat uit Linda de Mol, Ariane Schluter, Daan Schuurmans, Huub Stapel en Pierre Bokma.

Saskia Noort - Terug naar de kust
Uitg. Anthos lit. thrillers

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1235
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boek, tweedehands boeken, boeken online, noort, noort saskia
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.