Volg ons via
 
 
 

Alain Grootaers - Zin

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zin! is een nieuw boek waarin Alain Grootaers kritische en ontwapenende vragen stelt bij ons dagelijkse leven zoals het is.

Zin! Over leven in de 21ste eeuw.

Onze westerse samenleving kraakt. De oliecrisis, de hoge voedselprijzen, de melt-down van beurzen en banken, de eindigheid van onze grondstoffen, de overpopulatie en natuurlijk global warming bedreigen de gezondheid en de welvaart op onze planeet. Maar niet alleen de maatschappij sputtert; ook privé botsen we stilaan op onze grenzen. De ratrace, de overconsumptie en de stress begint door te wegen en steeds meer mensen stellen zich vragen bij hun job en bij de overdreven rol van de staat in hun leven.

In Zin! verkent Alain Grootaers met een frisse, humoristische en open blik de mogelijkheden voor uw nieuwe leven: wat als we nu maar 3 uur per dag zouden werken? Wat als we onze kredietkaarten overboord gooien en zo weinig mogelijk betalen met ‘echt’ geld ? Wat als we onze eigen munt onder vrienden en familie zouden beginnen? Wat als we ons leven zouden terugeisen van onze werkgever en opnieuw zouden leren leven volgens de regels van een pre-industriële samenleving? Wat als we ons zouden bevrijden van de statusangst en de druk van altijd maar meer, meer, meer ? Wat als we de betuttelende overheid zouden bedanken voor de loze belofte van bescherming van wieg tot graf? Want risicovrij leven; dat bestaat toch niet!
Kortom, wat als we de onzin van een dolgedraaide samenleving nu eens zouden vervangen door Zin!

Het boek werd uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag en is te verkrijgen bij elke boekhandelaar.

Meer informatie over de auteur www.nopasaran.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1975
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
maatschappij, 21e eeuw, opwarming aarde
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.