Volg ons via
 
 
 

Maarten van der Weijden - Beter

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het levensverhaal van de man die van leukemie genas en Olympisch kampioen werd – een indringend relaas van een uitzonderlijke prestatie.

Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden Olympisch goud op de tien kilometer open water zwemmen in Beijing. Dat markeerde het eind van
een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie
geconstateerd. Zijn overlevingskansen werden geschat tussen de 30 en 50 procent. Na een serie zware chemokuren, waaronder een stamceltrans-plantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. Hij won zilver op de 25 kilometer tijdens het EK van Boedapest in 2007 en werd in 2008 in Sevilla op diezelfde afstand wereldkampioen.

In 'Beter' vertelt hij het verhaal van zijn ziekte en genezing, en geeft zijn visie daarop. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer te worden. Prachtig beschrijft Van der Weijden hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een Olympische gouden medaille.

Maarten van der Weijden - Beter 
uitg. Ambo

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1149
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
EK zwemmen, gouden medaille, zwemmen, non fictie, leukemie
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.