Volg ons via
 
 
 

Leger des heils - Een rijk leven!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

‘Over majoor Bosshardt, een prachtmens’

Majoor Bosshardt (1913-2007). Wie kent haar niet? Jarenlang was Alida Margaretha Bosshardt, beter bekend als ‘de majoor’, het gezicht van het Leger des Heils. Landelijke bekendheid kreeg ze door haar werk voor de kansarmen in hartje Amsterdam. In Een rijk leven! schetst het Leger des Heils een warm portret van Neerlands meest markante heilssoldaat. 

In Een rijk leven! halen tal van Nederlanders herinneringen op aan de majoor. Van buurvrouw Monique tot Paul de Leeuw, Job Cohen, Rik Felderhof – het prachtige dubbelportret met Herman Brood – en Jan Peter Balkenende. Haar hulp aan vervolgde joden, inzet voor verslaafden en daklozen, maar ook haar onorthodoxe rijstijl in haar Fiatje passeren in Een rijk leven! de revue. Beroemd is haar wandeling door Amsterdam met een vermomde prinses Beatrix. Het maakte diepe indruk op de toekomstige koningin. ‘Dikwijls denk ik aan de tochten die ik vroeger met u mocht maken en aan uw wijze woorden, waar ik zo veel van heb geleerd. Wat een schat aan ervaringen.’

In dit boek, dat mede is gebaseerd op bijdragen voor het liber amicorum ter gelegenheid van haar 90e verjaardag, staat ook de muziek beschreven waar de majoor zo van hield. De bijgevoegde cd met de 21 lievelingsliederen van majoor Bosshardt, gespeeld door het Leger des Heils Muziekkorps Amsterdam-West, vormt een prachtige aanvulling op dit kleurrijke en persoonlijke eerbetoon aan een onvergetelijke vrouw!

Lt.-kolonel mevr. dr. Ine Voorham is de samensteller van het boek. Zij is officier van het Leger des Heils en sprak, gedurende de laatste vijftien jaar van het leven van de majoor, geregeld met haar. Dit was de basis voor de inhoud van dit boek. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan het Majoor Bosshardt Fonds, dat zich richt op projecten voor kansarmen in Amsterdam en de derde wereld.

Een rijk leven! Over majoor Bosshardt
Samenstelling: Lt.-kolonel mevr. dr. Ine Voorham
Kosmos uitgevers

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1222
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Leger des Heils, majoor Bosshardt
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.