Volg ons via
 
 
 

26 febr - Muziekagenda van het Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum | Intieme miniconcerten in februari 

Luister in februari naar vergeten liederen, muzikale zeemansverhalen en hoogstaand gitaarwerk. Op verschillende zondagen in de periode tot en met 12 maart zijn er miniconcerten in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De kleine en intieme concerten, zonder versterking, brengen een afwisselend muziekaanbod en zijn tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. De miniconcerten vinden plaats in het atrium van het binnenmuseum, starten om 12.00 uur en duren anderhalf uur. De concerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Programma 5 februari
Zondag 5 februari staat er muziek van het Saraswati Duo op het programma. Het Saraswati Duo, bestaande uit Valeria Mignaco en Jelma van Amersfoort, brengt met grote betrokkenheid, expressie en fantasie vergeten liederen voor zang en gitaar op een historische manier. Het repertoire van het duo bestaat uit Spaanse en Franse liederen van componisten als Manuel del Popolo Garcia, Mariano Rodriguez de Ledesma, Fernando Sor, Salvador Castro de Gistau, PIerre Porro en Pauline Duchambge. Daarnaast spelen de dames ook werk van Franz Schubert en Ariel Ramirez.
www.saraswati-duo.nl

Programma 12 februari
Zondag 12 februari speelt Kapriol’! de muzikale voorstelling 'Eruit of verzuipen!', een waargebeurd muzikaal zeemansverhaal uit de negentiende eeuw. In dit programma vertelt Marian Nesse kleurige en humoristische anekdotes van haar overgrootvader Hendrik Engelsman. Stuurman Hendrik beschrijft zijn leven op de schepen van zijn tijd. Hij vertelt over schipbreuken, ongelukken, ruziënde bemanningen, confrontaties met inboorlingen en ziektes. Alle verhalen worden muzikaal geïllustreerd met Nederlandse en Friese maritieme liederen. Muziekgroep Kapriol'! staat bekend om de krachtige à capella-zang en verrassende muzikale arrangementen. 
www.kapriol.org

Programma 26 februari
Het miniconcert van zondag 26 februari wordt verzorgd door twee klassieke gitaristen: Ger Oosterhaven en Daniël Antonie. The Guitar Connection staat voor een muzikale connectie tussen het publiek en de twee jongens uit Utrecht, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Ze startten op zeven en tienjarige leeftijd met gitaarspelen en studeerden allebei af aan het conservatorium van Amsterdam.
www.theguitarconnection.nl 

Zuiderzeemuseum
Enkhuizen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Door: Redactie
Datum: 06-02-2017
Hits: 76
Categorie: 
02 Februari
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zuiderzeemuseum, adres zuiderzeemuseum, openingstijden zuiderzeemuseum